onsdag, augusti 12, 2009

Drömmar o funderingar

En morgon som idag - när det är grått, trist, fuktigt i gräset, dagg som faller på näsan - då vill man bara åka någon annanstans. Och framförallt när vissa vi känner bokat resa till Nya Zeeland. Jag blir så avis...

Kanske man själv skulle hitta något trevligt resmål - i dessa trista sensommar tider. Kanske en resa till ett varmare land, även om det ser ut att bli varmt idag. Kanske en resa på höstkanten när det är kallt här hemma och varmt - tex i Egypten. Fjolårets resa till El Gouna sitter fortfarande kvar i minnet. Staden, byn eller kalla det semesterorten, som visserligen är genomplanerad och formgiven för turister är en pärla. Med alla sina slingrande kanaler, halvöar, laguner, rena gator och trottoarer, småbutiker, trevliga restauranger, låga hus i gult och ockra är byn helt otrolig. Och bada i Röda havet är ju inte heller fel!
El Gouna och marinan med alla lyxiga båtar. Hotel Ocean View längst fram - där bodde vi.

Och resan till Luxor, med sina mångtusenåriga tempel och gravkammare där väggarna är täckta av hieroglyfer och scener ur vardagslivet på faraonernas tid, var ju inte heller dålig. Om vi åker till Egypten igen måste vi åka till Kairo för att se pyramiderna i Giza och titta på alla kulturskatter som finns på Egyptiska museet.
Karnak templet och alla pelarsalar med pelare som är mellan 28 och 42 meter.

Mmm, jag får nog kolla vad som finns... kanske bär det av till sydligare breddgrader....